Leilighetshotellet er annerledes enn et vanlig hotell. Det er ikke betjent resepsjon. Personalet kan nås på telefon +47 48953300

Bestilling

Du bestiller rom via internett eller telefon.

Betaling

Du betaler på nett ved bestilling. Booker du rom pr. E-post eller telefon betaler du i innsjekkingsterminalen ved ankomst. Terminalen tar Visa, Mastercard og BankAxept (vanlig betalingskort). Du kan ikke betale med kontanter.

Innsjekking

Når du ankommer Leilighetshotellet, sjekker du inn på vår innsjekkingsterminal. Hvis du har bestilt på forhånd, sjekker du inn med bestillingsnummer. Terminalen skriver ut en kvittering og deretter et nøkkelkort til rommet ditt. Rommet er klart for innsjekk senest kl. 15.00 på ankomstdagen, men du kan sjekke inn når som helst etter dette.

Utsjekking

Du må forlate rommet innen kl. 12.00 på avreisedagen. Etter dette tidspunktet blir nøkkelkortet ugyldig. Hvis du ønsker å forlenge oppholdet, ta kontakt på telefon +47 48953300.

Endring og avbestilling

Du kan avbestille inntil ett døgn før ankomst. Send avbestilling på epost med ditt bestillingsnummer.

Er det noe du lurer på, så send oss en epost eller ring oss på +47 48953300.

 

Vilkår for endring og avbestilling

Avbestillingsregler
Ordren kan fritt avbestilles inntil 3 uker før oppholdet/reisen skal påbegynnes. Ved
avbestilling senere enn 3 uker før oppholdet/reisen skal påbegynnes, er du
forpliktet til å betale en %-vis andel av avtalt pris, jfr. ordrebekreftelsen under
pkt. 1, som følger:
Ved avbestilling 3 til 1 uke(7 dager) 25 %
Ved avbestilling 7 til 3 dager 50 %
Ved avbestilling 3 dager til oppstart 100 %
Dersom du er usikker på om du kommer til å benytte deg av ytelsen, anbefaler vi at du tegner en avbestillingsforsikring.

Gjestens forpliktelser og ansvar

En avtale om reservasjon av et hotellrom er bindende for begge parter.

Gjesten er forpliktet til å oppgi korrekt kontaktinformasjon ved bestilling. I tillegg er alle gjester, gjennom myndighetskrav, forpliktet til å fylle ut et registreringsskjema nøyaktig og korrekt, og legge disse kortene igjen lett synlig på rommet ved avreise.

Det er ikke tillatt å overlate nøkkelkortet til andre personer enn de som har registrert seg som gjester på rommet. Maksimalt antall gjester pr. rom er 2 for enkeltrom, og 4 for familierom. Under oppholdet er gjesten forpliktet til å følge hotellets reglement, samt regler og pålegg fra myndighetene. Hotellets reglement finnes på hotellrommet.

Hotellgjester og andre som besøker hotellet må ikke utsette andre hotellgjester, eller personer som bor i nærområdet, for forstyrrelser, plage eller fare. Gjester som ikke oppfyller disse forpliktelsene, kan bortvises fra hotellet uten å ha krav på noen form for kompensasjon eller skadeserstatning.

Hotellgjestene er juridisk og økonomisk ansvarlige for skader de med eller uten overlegg påfører hotellet eller tredjepart, inkludert ødelagte gjenstander og gjenstander som fjernes fra hotellet uten tillatelse.

Kjæledyr er ikke tillatt på hotellet.

Røyking er forbudt på hotellet. Røyking på rommene eller i korridoren vil utløse brannalarmen. Alle kostnader knyttet til slik utløsning av brannalarmen vil bli krevd dekket av den som har utløst brannalarmen, eller kontaktpersonen knyttet til bestillingen av rommet.

Hotellets forpliktelser og ansvar

Dersom hotellet, av grunner som ligger utenfor hotellets kontroll, er ute av stand til å tilby gjesten et rom han eller hun allerede har bestilt og betalt for, kan hotellet tilby gjesten innlosjering i et annet lokalt hotell, uten ekstra kostnader. Hotellet er forpliktet til å informere gjesten om slike endringer og arrangementer uten forsinkelser.

Hotellrommene blir rengjort ved utsjekking, men ikke under kortere opphold med mindre gjesten bestiller ekstra rengjøring mot betaling. Ved lengre opphold blir rommene rengjort annen hver uke.

I henhold til nordisk lovgivning er hotellet ansvarlig for gjesten og dennes medførte eiendeler bare i den grad skaden er gjort forsettlig eller uaktsomt av hotellets personale. Dersom gjesten vil gjøre gjeldende at slik forsett eller uaktsomhet foreligger fra hotellpersonalets side, er det dennes sak å vise at dette har vært tilfelle.

Dersom gjesten ønsker at hotellet skal ta på seg et større ansvar for vedkommendes verdisaker, kan han eller hun kreve at hotellet tar disse i forvaring. Hotellet har rett til å stille rimelige vilkår for å imøtekomme en slik anmodning.